10 mai 2007

Allianz Arena isi spune povestile

Iesim din metrou la capat de linie (U6, statia Fröttmaning) si ne repezim hamesiti sa pozam UFO-ul arhitectural.


Vis-a-vis de stadion, peste autostrada, o imagine pur mioritica in inima Bavariei: o turma de oi si doi ciobanei (atât am numarat); unde o fi fost al treilea? Poate cel ungurean si cu cel vrâncean se descurca mai bine fara cel moldovan?

Sau poate nu l-am prins in cadru? Sau poate o fi ca intr-un clasic film din 1966 Blowup? Hmmm... mister, groaza si lapte batut!

Apoi am ajuns la intrare. Baieti... cred ca se faceau angajari pentru postul de controlor! Ce-i drept munca e plictisitoare si neinteresanta, adica o data la una-doua saptamâni e rost de "body control", in rest timp pentru Playstation sau Sudoku.


Imagine de ansamblu a stadionului din cele mai inalte locuri. In poza apare si ghidul nostru, un tip meticulos ca toti ghizii din tara aia.

Daca va uitati la poza mare, veti vedea in dreapta ventilatoarele care fac vânt pentru gazon. Aparatele de masaj pentru firele de iarba erau in curs de patentare.

Unul din panourile stadionului (cate unul la fiecare peluza). 15 tone care atarna deasupra galeriilor de "periculosi".

Lojele speciale, pentru speciali. Pe centru lojele invitatilor. Pe laterale sun locurile celor cu abonamente anuale. In spate, unde se vad geamurile, sunt salile de "socializare" pentru omuletii cu bani. Deasupra lor, cele doua randuri de scaune apartin lojelor inchiriate, care sunt cele mai 'private' loje.


Pe scara rulanta ce face accesul din parcarea privata a celor cu abonamente speciale catre salile de food&drink (din spatele tribunei).


Dupa cum vedeti, amenajarea tavanului e fascinanta, cel putin pentru mine.


In vestiarul rezervat pentru Bayern Munchen.


Pe aici intra gladiatorii in scena.

Niciun comentariu: