11 mai 2007

Neusweinstein - o nebunie de castel

Nebunia asta de castel a fost construita de un nebun de-al lor (re)numit Leopold al II-lea. Apare obligatoriu in orice calendar cu poze din Germania. E model obligatoriu pentru orice castel "din povesti". La chioscurile de suveniruri il gasesti pozat in toate ipostazele, in toate anotimpurile si iluminarile posibile. Oricum l-ai privi, e ceva impresionant.
Autocarul te lasa la cca. 30 minute de mers pe jos. Asa se vede "vilisoara" de la distanata aceea. E bine ca macar ai o perspectiva si stii catre ce te indrepti.

Undeva in coltul din dreapta se poate observa si un parapantist.

Apoi alegi traseul.


Si hotarasti cu ce mijloc de tranpost mergi: cu autopicioarele sau cu vehicule traditionale, ecologice, dar care in ciuda tarii in care ne aflam aveau scurgeri de lichide de la motorul de doi cai putere (1,47 kw).

Si cu toate astea costa 5 Euro/persoana sa mergi cu limuzina asta.

O alta vilisoara de prin zona.

(Si eu care auzisem ca nu mai sunt la moda gardurile)

Aleea ce duce spre castel nu seamana cu ceea ce stim noi, turistii mioritici: nu vezi nici o hartie, nici o dâra de PET-uri si ambalaje lucitoare care sa te ia de mâna si de nas si sa te indrume cu siguranta spre tinta.


Fascinante turnuri.




In zare, spre munti, se vede o podisca ce se tolanea peste o prapastie de 100-150 metri. Mai târziu am mers si noi acolo.


In turneul prin castel nu aveam voie sa facem poze decat pe geam, la imprejurimi. Cam asta ar fi trebuit sa vada Leopold al II-lea pe geam daca apuca sa stea acolo.


Si iata o perspectiva de pe Marienbrucke, podisca de o admiram doua poze mai sus.


Si tot de-acolo, o perspectiva a castelului. O imagine care ne ajuta sa idilizam negresit amintirile despre aceasta excursie.

Niciun comentariu: